9 Nisan 2014 Çarşamba

ZOR TRANSFER

Merhaba, bir süredir bloğumla ilgilenemedim. Nihayet bugün yazabiliyorum. Sizinle ilk zor transfer çalışmamın resimlerini ve yapılışını paylaşmak istiyorum. Bu işin ustası değilim, amacım sadece paylaşmak belki birilerine fikir verir düşüncesi...umarım beğenirsiniz..


Öncelikle kutunun tamamını beyaz renge boyadım zor transferde resmin daha net çıkması için zeminin beyaz olması gerekiyor. Resmi belirledikten sonra paint programında Döndür/ Yatay Çevir seçeneğini seçerek resmimi yatay olarak çevirdim.
Resmin desenli olan ön yüzüne transfer tutkalını sürdüm, kutunun resmi yapıştıracak olduğum kısmına da aynı şekilde transfer tutkalını sürdüm ve resmi arkası bana dönük ön yüzü (yani resmin olduğu taraf ) objeye gelecek şekilde yapıştırdım. Üzerine  buzdolabı poşetlerinden birini koyarak elimle hava kabarcığı kalmayacak şekilde elimle ovalama (başka tarif bulamadım :)))) şeklinde bastırdım. Kutunun yan yüzeylerinde de aynı işlemi uyguladım. Bu işlemden sonra 12 saat bekledim. 
Ve işin zor kısmına geldik. Aradan 12 saat geçti, önce kutunun üzerini hafif ıslattım ve parmak uçlarımla yavaş yavaş kağıdı soymaya başladım silgi tozu gibi kağıt çöpü çıktı. Yan yüzeyleri de aynı şekilde soyduktan sonra (bu arada parmak uçları da mahvoldu tabi ) desenim çok güzel bir şekilde ortaya çıktı. Desenin üzerinde çok hafif kağıt kalıntıları kaldı onları da pamuğun üzerine çok az zeytinyağı damlatarak resimlerin üzerini sildim kalıntılar yok oldu.
Kutunun köşe kısımlarını  fırça ile pıt pıt yaparak kutunun desenine uygun renkte boya ile (boyayı hiç sulandırmadan) boyadım. Kutunun üzerine cadence' in ikili şeffaf çatlatmasını uyguladım. Önce step 1'i sürdüm kurumasını bekledim (kuruması uzun sürüyor) sonra step 2 ' yi sürdüm ve kurutma makinası ile kuruttum. Kutunun içinin çok boş kaldığını düşünerek içine de yine zor transfer yöntemi ile resmi transfer ettim ve yine ikili şeffaf çatlatma uyguladım. Kutunun kenar kısımlarına eskimiş görüntüsü vermek için biraz zımpara ile eskittim. Çatlatmaların belli olması için hem kutunun üzerine hem de içine  biraz parmak yaldız sürdüm. Ancak kutunun üzerindeki çatlatmalar çok belli olmadı. Kutunun kenarına da dantel geçirerek kutumu tamamladım.










10 yorum :

  1. Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Bende zor transferi çok seviyorum, biraz riski var ama zevkli. Mutlu günlerde kullanın :))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Daha yeni öğrendiğim için sizlerin yorumları benim için gerçekten önemli...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel ellerine sağlık, biraz zahmetli ama sonucuna değen bir teknik. Güle güle kullan, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de Teşekkür ederim, sevgiler..

      Sil
    2. Size de Teşekkür ederim, sevgiler..

      Sil
  4. Çok güzel olmuş ne çok uğraşmışsınız kutunun içi üstü yanları zor transfer ama değmiş doğrusu elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet değdi doğrusu bende çok beğendim, teşekkür ederim.

      Sil
  5. Una caja preciosa, me gusta mucho el detalle de la puntilla, y la imagen interior es adorable!!
    Un saludo!
    Entre anhelos y caprichos

    YanıtlaSil
  6. Öğrenmem gereken o kadar çok teknik varken , kursa gitmem gereken hiç zamanım yokken , blogları gezip yapılan harika paylaşımları gördükçe moralim bozuluyor :) ellerinize sağlık .çok güzel olmuş.Ben de kendi çapımda eğleniyorum . Artık ben de takipçinizim. Bana da beklerim . Hem eleştiri hem yol göstermeniz için .

    YanıtlaSil