27 Haziran 2014 Cuma

DONDURMALI İRMİK HELVASI


 En sevdiğim tatlılardan biridir irmik helvası  yapılışını hemen hemen hepiniz biliyorsunuzdur.Benim tarifim ise şöyle:

1,5 su bardağı irmik
yarım bardak sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 su bardağı süt

 Önce yağ, irmiği  ve çam fıstıklarını iyice kavuruyorum, çam fıstıklarının rengi değişene kadar kavrulması gerekiyor. (orta ateşte yarım saat kadar sürekli karıştırmak gerekiyor.)
Ayrı bir yerde süt ile şekeri eritiyorum. Kavrulmuş irmiğin üzerine döküp kapağını kapatıyorum. Tencerenin üzerini de iyice demlenmesi için sarıyorum. Yarım saat sonra servise hazır....



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder