18 Temmuz 2014 Cuma

ŞİŞE YENİLEME




Sevgili  Esra AKIN' ın bloğunda gördüğüm ve  çok beğendiğim şişe yenileme çalışmasını ben de uyguladım. (Dıy-adım-adım-sise-yenileme ) Esra Hanım 'ın ki kadar güzel olmasa da ortaya böyle bir şişe çıktı. Esra Hanım ayrıntılı anlatmış ama ben bazı farklı uygulamalar yaptım.
Şişeyi öncelikle yıkadım etiketlerini temizledim bu arada asiton etiket temizleme işinde kolaylık sağlıyor. Şişeyi temizledikten sonra üzerini enamel boya ile boyadım. (Esra Hanım parlak yüzey astarı kullanmıştı, ikisi arasında ne fark var bilmiyorum benim elimde parlak yüzey astarı yoktu.)




Şişenin üzerini kırmızı ve çok az siyah su bazlı boyayı karıştırıp pıt pıtlayarak boyadım.


 

Daha sonra çatlatma medyumunu sürdüm ve kurumasını bekledim. Üzerine de krem renkli su bazlı boya sürdüm ve çatlaklar oluştu.

 













Seçtiğim peçeteyi peçete tutkalı ile şişenin üzerine yapıştırdım.




Sadece peçeteli kısıma su bazlı vernik sürdüm.(koruma sağlamak amaçlı)

 

Krem renk olan kısımların üzerine antiguing denedim hoşuma gitmedi desendeki renk ile uyumlu olmadı. Hemen ıslak mendille sildim. Su bazlı altın renk boya ile boyadım ve üzerinden biraz ıslak mendilin fazla suyunu sıkarak silme işlemi yaptım. (altındaki çatlakların görünmesini istedim.) Üzerini vernikleyip,doğal rafya ile de süsledim .








21 yorum :

  1. Çok güzel olmuş ellerine saglık, ben parlak zemin astarı kullanmıştım çünkü elimde o anda enamel boya yoktu, enamel boya varsa parlak zemin astarına gerek yok zaten. Peçete deseni de çok güzelmiş, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de güzel fikirleriniz ve paylaşımlarınız için size teşekkür ederim, sevgiler...

      Sil
  2. Çok şık bir dekoratif obje yaratmışsınız;elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Çok hoş olmuş ve yaldız boya kesinlikle doğru seçim. Parlak yüzey astarı genelde vernikli yüzeylerde zımparasız çalışarak boyanın tutunmasını sağlar. Enamel boya elimizin altında yoksa ve bulaşık makinesine girecek de bir obje değilse astar üzerine çalışabiliriz ki Esra da bunu uygulamış. Bir de glass medium var, aynı şekilde su bazlı akrilik boya ile çalışacaksak önce yüzeye bunu sürüp üzerine boyama yapabiliriz. Sık kullanacağımız ve makinede yıkama yapacağımız objeler için camın yüzeyine direkt tutunan ve fırınlanabilen enamel boyayı tercih etmekte fayda var. Ellerinize sağlık ben çok beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıklamalar için çok teşekkür ederim..

      Sil
  4. Ellerine sağlık pek bir güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık, bloglar arası paylaşımı çok seviyorum, çatlatma haline bayıldım, boyama işine bende merak sarıyorum , hadi hayırlısı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşmayı ben de seviyorum, boyama işine başlayacaksan Esra Akın 'ın ve Cafe mola mola 'nın bloğunu mutlaka ziyaret etmelisin...Sevgiler...

      Sil
  6. ben çok beğendim çok güzel olmuş.
    ellerine sağlı :)

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten çok şık bir çalışma olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. bende cok begendim:)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmenize sevindim, sevgiler..

      Sil
  10. çok güzel olmuş,gerçekten:)
    elimde o kadar çok şişe var ki:) vakit bulunca senin yayınından ben de yapıcam
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de çok teşekkür ederim, benimde yapılacak daha şişelerim var sırada bekliyorlar..:))) sevgiler..

      Sil
  11. Blogunuzu blog keşif etkinliği sayesinde keşfettim ve takibe aldım :) Bu etkinlik sayesinde bir çok blogu tanıma fırsatı buldum :)) Çok güzel bir etkinlik oldu :)) Benim bloguma da beklerim :D
    tasarimkaravani.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğunuzu ziyarete gelicem teşekkürler

      Sil